Zo werkt SearchData!

Snel aan de slag met het vinden van antwoorden

SearchData maakt het zoeken in openbare data net zo eenvoudig als je van een zoekmachine als Google, Bing of DuckDuckGo gewend bent. Eén zoekbalk voor jouw vraag met als resultaat het antwoord dat je zoekt. Een antwoord zonder eindeloze tabellen met cijfers, maar alles op een begrijpelijke manier gepresenteerd. Zodat je niet alleen vindt wat je zoekt, maar misschien nog wel belangrijker: dat je het antwoord ook snapt.


Startscherm

Op het startscherm van SearchData draait alles om de zoekbalk. Hierin kun je jouw vraag stellen waar je graag antwoord op wilt krijgen. Net zoals je gewend bent bij andere zoekmachines en websites zoals Google, bol.com of Funda. Tot zover niks nieuws onder de zon. Voor jou.

Zo werkt SearchDat.com


Achter de schermen zoekt SearchData de informatie die antwoord geeft op jouw vraag op basis van de meest actuele openbare data die zijn vrijgegeven door de verschillende organisaties, instellingen en (semi-)overheden die wij ontsluiten. Ook zie je tijdens het invoeren van je vraag verschillende suggesties in de dropdown tevoorschijn komen. Hier kun je ook direct op klikken.

Ben je op zoek naar antwoorden over bepaalde onderwerpen? Start dan jouw zoektocht door openbare data via één van de interessante onderwerpen, trending insights en populaire filters die we voor je op een rij hebben gezet.

Resultaten

Zodra je je zoekvraag hebt gesteld zie je direct relevante inzichten die een antwoord geven op jouw vraag, gebaseerd op openbare data. Deze worden op een visuele manier aan je gepresenteerd. Van staaf- en lijndiagrammen tot aan grafieken en kaartjes. SearchData kiest automatisch de best mogelijke antwoorden. Zo zorgen wij ervoor dat je in één oogopslag eenvoudig antwoord hebt op jouw vraag.

SearchData.com Resultaten


Ook is elk zoekresultaat voorzien van een aantal tags. Deze helpen je verder op weg om nóg meer interessante data en antwoorden te vinden.

Details

Het antwoord gevonden op jouw zoekvraag? Dan kun je doorklikken naar de detailpagina. Hier vind je aanvullende informatie over de data, zoals de (openbare) bron, lokatie, periode, waar de informatie over gaat en hoe actueel deze is.

SearchData.com - Resultaat


Wil je deze data delen?

Dat kan gemakkelijk via de <embed>-optie rechtsboven. Eén keer klikken en je krijgt de embed-code van de data te zien. Deze kun je vervolgens gemakkelijk insluiten op jouw eigen website waarna deze altijd automatisch wordt geüpdatet met de meest actuele cijfers. Hoe handig is dat?

SearchData.com - Embed


Nóg meer weten over deze data?

Je kunt ook via de visit-optie bij de grafiek de achterliggende openbare data raadplegen. Je duikt dan onze interactieve dashboards in waar je eenvoudig, snel en zelfs eindeloos kunt grasduinen door alle data die wij ontsluiten. Raak je weleens verdwaald op Wikipedia? Dit is net zoiets, maar dan met cijfers.

Share knowledge, empower people

SearchData is een initiatief van ValueCare waarmee openbare data razendsnel en gebruiksvriendelijk toegankelijk wordt gemaakt. Ook mobiel! Heb je suggesties voor (openbare) databronnen die we via searchdata.com toegankelijk kunnen maken? We horen graag van je!

SearchData met jouw data?

Wij kunnen ook (openbare) data van jouw organisatie snel en eenvoudig toegankelijk maken. Ook mobiel! Zo kun je gemakkelijk en transparant data en inzichten publiceren van óf over jouw organisatie. Ook kunnen we besloten data inzichtelijk maken voor bijvoorbeeld alleen de eigen medewerkers. Nieuwsgierig? Neem dan contact met ons op!

ValueCare.nl