Wat is SearchData?

SearchData maakt openbare informatie eenvoudig en snel toegankelijk voor iedereen!

Data is hot. En openbare data helemaal. Steeds vaker stellen organisaties, instellingen en (semi-) overheden hun data beschikbaar voor het publiek. Een goede ontwikkeling, maar vaak blijkt in de praktijk dat deze data slechts beperkt toegankelijk en niet actueel is of dat het zoeken in deze data een ingewikkelde en tijdrovende klus is. SearchData helpt jou daarmee!

Snel antwoord op jouw vraag

Onze krachtige zoektechnologie zorgt ervoor dat je snel en eenvoudig antwoord vindt op jouw vraag. SearchData » maakt gebruik van dezelfde zoektechnologie - Lucene - waar onder andere ook bol.com en Funda hun informatie voor bezoekers mee toegankelijk maken. Razendsnel en altijd met oog voor de eindgebruiker.

Altijd op zak

Je kunt SearchData » eenvoudig via jouw mobiel gebruiken. Dat betekent dat je op ieder gewenst moment, en waar je ook bent, snel op je mobiel een antwoord kunt vinden op je vraag. Of het nu gaat om bijvoorbeeld het aantal corona-besmettingen in jouw gemeente de afgelopen dagen of bv. het aantal faillissementen in jouw woonplaats. Je krijgt direct antwoord.

Houd je bij de feiten

Zeker, of misschien wel juist, in een tijd waarin feiten steeds minder belangrijk lijken te worden, helpt SearchData » jou de kracht van openbare data te benutten. Zo kun je jouw mening vormen (én onderbouwen) op basis van de keiharde cijfers. Snel en eenvoudig.

SearchData & corona

Op dit moment ontsluit SearchData » onder andere openbare data van het RIVM, stichting NICE en het CBS met betrekking tot coronabesmettingen (COVID-19). Zo krijg je heel snel en eenvoudig antwoord op vragen als:


SearchData & meer

Naast alle openbare data over het coronavirus voegen we ook geregeld nieuwe openbare bronnen toe. Zo ontsluiten we op dit moment ook openbare data van CBS, Vektis, DUO, Kadaster en de KVK. Zo krijg je nu via SearchData » óók antwoord op vragen als:

SearchData biedt naast inzicht in openbare informatie ook de mogelijkheid om inzichten die voor jóu belangrijk zijn eenvoudig te embedden op jouw website, zodat je deze altijd actueel en snel beschikbaar hebt óf kunt delen via de handige share-knop!

Share knowledge, empower people

SearchData is een initiatief van ValueCare waarmee openbare data razendsnel en gebruiksvriendelijk toegankelijk wordt gemaakt. Ook mobiel! Heb je suggesties voor (openbare) databronnen die we via searchdata.com toegankelijk kunnen maken? We horen graag van je!

SearchData met jouw data?

Wij kunnen ook (openbare) data van jouw organisatie snel en eenvoudig toegankelijk maken. Ook via je mobiel! Zo kun je gemakkelijk en transparant data en inzichten publiceren van óf over jouw organisatie. Ook kunnen we besloten data inzichtelijk maken voor bijvoorbeeld alleen de eigen medewerkers. Nieuwsgierig? Neem dan contact met ons op!

ValueCare.nl