Video: maak kennis met SearchData in 30 seconden

Openbare databronnen eindelijk eenvoudig doorzoekbaar!

SearchData.commaakt openbare data razendsnel toegankelijk voor een breed publiek. Precies zoals je anno 2021 mag verwachten: geen gegoochel met query's of bronbestanden. Gewoon een gebruiksvriendelijke zoekbalk met heldere antwoorden in de vorm van actuele grafieken. Die grafieken kun je vervolgens eenvoudig embedden (altijd actueel) of downloaden.

Met SearchData kunnen gebruikers op één platform zoeken in miljoenen actuele grafieken. Deze grafieken zijn gegenereerd uit betrouwbare openbare databronnen en worden - zodra een bron wordt geactualiseerd - automatisch bijgewerkt. Hiermee maakt SearchData het doorzoeken, embedden en publiceren van openbare data nét zo makkelijk als het zoeken en publiceren van een filmpje op YouTube.

“SearchData maakt het doorzoeken, embedden en publiceren van openbare data nét zo makkelijk als het zoeken en publiceren van een filmpje op YouTube.”
- Anneke Lalleman, Partner ValueCare

Op dit moment ontsluit SearchData de datasets van het CBS-, RIVM- Stichting NICE, DUO, Kadaster, Vektis, Our World in Data. Veel van deze datavisualisaties zijn op verschillende dimensies beschikbaar. Bijvoorbeeld per gebied, per geslacht, per leeftijdscategorie of per top 10. Een actueel overzicht van de databronnen in SearchData vind je hier. Snel een indruk van de vragen die je via SearchData aan deze openbare bronnen kunt stellen? Klik hier.

ValueCare.nl