Welke bronnen ontsluit SearchData?

Iedereen eenvoudig toegang tot openbare informatie!

SearchData is een initiatief van ValueCare waarmee wij openbare data van organisaties, instellingen en (semi-)overheden ontsluiten en toegankelijk maken voor een breed publiek. Bovendien maken we deze op een unieke manier inzichtelijk én begrijpelijk voor iedereen. Zo vind je niet alleen de cijfers die je zoekt, maar weet je ook wat ze betekenen.


Altijd actueel en betrouwbaar

Onze krachtige zoektechnologie zorgt ervoor dat je snel en eenvoudig een antwoord vindt op jouw vraag dankzij alle (openbaar) beschikbare data. SearchData » maakt hiervoor gebruik van dezelfde opensource zoektechnologie - Lucene - waar onder andere ook bol.com en Funda hun informatie voor bezoekers mee toegankelijk én vindbaar maken. Razendsnel en altijd met oog voor de eindgebruiker.

Hierna volgt een overzicht van alle openbare data én bronnen die wij op dit moment ontsluiten via SearchData.com. Deze wordt automatisch geüpdatet op basis van het moment waarop deze bronnen nieuwe data publiceren. Soms betekent dat dagelijks nieuwe data (zoals Coronabesmettingen), soms betekent dat jaarlijkse nieuwe data (zoals totale zorgkosten). De bron én actualiteit van getoonde data worden altijd bij elk antwoord (grafiek, diagram, kaart, etc.) getoond. Zo weet je altijd waar de data vandaan komt én hoe actueel het antwoord is op jouw vraag.

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is een kennis- en onderzoeksinstituut in Nederland, gericht op de bevordering van de volksgezondheid en een gezond en veilig leefmilieu. Op dit moment worden door het RIVM alle landelijke én gemeentelijke COVID-19 cijfers openbaar beschikbaar gesteld en ontsloten via SearchData:


Stichting NICE

Stichting Nationale Intensive Care Evaluatie (Stichting NICE) is opgericht door de beroepsgroep intensivisten. Alle intensivecareafdelingen (IC's) van Nederlandse ziekenhuizen nemen deel aan het initiatief. De stichting verzorgt continue en volledige registratie van beschikbare data van deelnemende intensivecareafdelingen. Ook deze data worden ontsloten via SearchData:


Centraal Bureau voor de Statistiek

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft als taak het publiceren van betrouwbare en samenhangende statistische informatie. Het CBS onderzoekt zo ongeveer alles wat voor de Nederlandse samenleving van belang is. Of het nu gaat over economische groei en consumentenprijzen, criminaliteit, vrije tijd of openbare gezondheidsinformatie. Het CBS stelt deze data als open data beschikbaar via meer dan 4.500 datasets. Databronnen die wij op dit moment ontsluiten via SearchData:


Vektis

Vektis levert informatie over gedeclareerde zorg. Dit doet Vektis niet alleen op het niveau van zorgaanbieder of zorgverzekeraar, maar ook aandoeningsgericht. Vektis beschikt over een unieke database met alle declaratiedata in de zorg. Deze data bieden inzicht in het gebruik van zorg over de volle breedte en zijn gedeeltelijk openbaar. Databronnen die wij op dit moment ontsluiten via SearchData:


Our World In Data

Our World In Data is een online wetenschappelijke publicatie van Global Change Lab, een liefdadigheidsorganisatie gevestigd in Engeland en Wales. Sinds de start van de coronapandemie publiceert Our World In Data dagelijks coronadata. De gegevens worden iedere dag door ons ingeladen en via SearchData.com zijn wereldwijde corona statistieken hierdoor toegankelijk en te gebruiken voor iedereen.

Dankzij Our World In Data krijg je via SearchData bijvoorbeeld direct inzicht in de vaccinatiegraad van een continent of een specifiek land.

Kadaster

Alle gegevens die het Kadaster heeft vastgelegd in de Basisregistratie Adressen en gebouwen (BAG 2.0) zijn eenvoudig via SearchData op te zoeken. Dat betekent dat je bijvoorbeeld op basis van een adres, postcode of gemeente direct inzicht kunt krijgen in onder meer het bouwjaar, de oppervlakte, het gebruiksdoel en de locatie op de kaart.

Raadpleeg je de BAG 2.0 regelmatig? Dan hoef je nu niet meer te googelen met versies van bronbestanden. Want via SearchData zoek je altijd in de meest actuele versie van de brondata. Zodra het Kadaster de BAG 2.0 actualiseert worden de datavisualisaties in SearchData (en - als je daarvoor kiest- ook jouw eventuele embeds) automatisch aangepast.

Zelf uitproberen hoe eenvoudig je de BAG 2.0 kunt doorzoeken? Zoek in SearchData op:

Binnenkort ontsluit SearchData van het Kadaster óók de Basisregistratie Kadaster (BRK), de Basisregistratie Topografie (BRT) en de WOZ Landelijke Voorziening.

Share knowledge, empower people

SearchData is een initiatief van ValueCare waarmee openbare data razendsnel en gebruiksvriendelijk toegankelijk wordt gemaakt. Ook via je mobiel! Heb je suggesties voor (openbare) databronnen die we via searchdata.com toegankelijk kunnen maken? We horen graag van je!

SearchData met jouw data?

Wij kunnen ook (openbare) data van jouw organisatie snel en eenvoudig toegankelijk maken. Ook mobiel! Zo kun je gemakkelijk en transparant data en inzichten publiceren van óf over jouw organisatie. Ook kunnen we besloten data inzichtelijk maken voor bijvoorbeeld alleen de eigen medewerkers. Nieuwsgierig? Neem dan contact met ons op!

ValueCare.nl