Aantal coronabesmettingen in de gemeente Waterland

De meest recente cijfers over de ontwikkeling van COVID-19 in de gemeente Waterland en omgeving.

Actuele cijfers over de ontwikkeling van het coronavirus in de gemeente Waterland vind je op deze pagina. Met behulp van overzichtelijke grafieken krijg je antwoord op vragen als:

De actuele corona cijfers zijn afkomstig van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en milieu (RIVM). Zodra het RIVM nieuwe COVID-19 data publiceert worden onze grafieken direct bijgewerkt.

Hoeveel inwoners in Waterland zijn positief getest op het coronavirus?

In de grafiek is het aantal mensen te zien dat in de afgelopen 7 dagen positief getest werd op corona (COVID-19) in de gemeente Waterland. Let op: Het betreft hier het actuele aantal personen dat getest werd. Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger.

Hoe scoort Waterland ten opzichte van andere gemeenten in Noord-Holland?

Om te zien hoe een gemeente scoort ten opzichte van andere gemeenten is het belangrijk om te weten waar je precies naar kijkt. Richt je je op de absolute aantallen binnen een gemeente? Of reken je het aantal nieuwe coronabesmettingen bijvoorbeeld per gemeente terug naar 100.000 inwoners?

Op onderstaand kaartje is te zien wat het aantal positief geteste personen per 100.000 inwoners is voor de verschillende gemeenten in de provincie Noord-Holland.

Hoe ontwikkelt het aantal corona-gerelateerde ziekenhuisopnamen zich in Noord-Holland? En hoe scoort Waterland ten opzicht van andere gemeenten in Noord-Holland?

Aantal corona-gerelateerde ziekenhuisopnamen in Noord-Holland »
Aantal corona-gerelateerde ziekenhuisopnamen per gemeente in Noord-Holland »

Hoe ontwikkelt de mortaliteitsratio van corona zich in de provincie Noord-Holland?

Het mortaliteitsratio (oversterfte) is het aantal extra mensen dat is overleden in vergelijking met het gemiddelde van een eerdere periode. Het RIVM monitort de oversterfte sinds de griepepidemie van 2009 op basis van gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Het mortaliteitsratio coronapatiënten in Noord-Holland »

Hoe staat het met de vaccinatiegraad in Waterland ten opzichte van andere steden?

Helaas is er op dit moment nog geen data van de vaccinatiegraad per stad, regio of provincie. Zodra deze data beschikbaar is zullen we die via SearchData ontsluiten. Het laagste niveau waarop de vaccinatiegraad op dit moment beschikbaar is, is per land in Europa »

ValueCare.nl