Aantal coronabesmettingen in de gemeente Maastricht

De meest recente cijfers over de ontwikkeling van COVID-19 in de gemeente Maastricht en omgeving

Actuele cijfers over de ontwikkeling van het coronavirus in de gemeente Maastricht vind je op deze pagina. Met behulp van overzichtelijke grafieken krijg je antwoord op vragen als:

De actuele corona cijfers zijn afkomstig van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en milieu (RIVM). Zodra het RIVM nieuwe COVID-19 data publiceert worden onze grafieken direct bijgewerkt.

Hoeveel inwoners zijn in Maastricht positief getest op het coronavirus?

In de grafiek is het aantal mensen te zien dat in de afgelopen 7 dagen positief getest werd op corona (COVID-19) in de gemeente Maastricht. Let op: Het betreft hier het actuele aantal personen dat getest werd. Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger.

Toelichting: in de gemeente Maastricht zijn de afgelopen 7 dagen weer tientallen inwoners positief getest op het coronavirus. In totaal gaat het om ruim 500 (som 7 dagen) nieuwe coronagevallen (positieve tests) in de afgelopen 7 dagen. Gemiddeld werden er de afgelopen 7 dagen per dag xx nieuwe coronabesmettingen vastgesteld.

Hoe scoort Maastricht ten opzichte van andere gemeenten in Limburg?

Om te zien hoe een gemeente scoort ten opzichte van andere gemeenten is het belangrijk om te weten waar je precies naar kijkt. Richt je je op de absolute aantallen binnen een gemeente? Of reken je het aantal nieuwe COVID-19 besmettingen bijvoorbeeld per gemeente terug naar 100.000 inwoners?

Toelichting: De gemeenten in de Provincie Limburg waar het grootste aantal positieve coronabesmettingen in de afgelopen 7 dagen werd vastgesteld zijn Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen. Het aantal nieuwe corona- besmettingen in de afgelopen 7 dagen bedroeg in deze plaatsen meer dan 500 positief geteste personen.

Op onderstaand kaartje is te zien wat het aantal positief geteste personen per 100.000 inwoners is voor de verschillende gemeenten in de provincie Limburg.

Toelichting: Maastricht staat in de middenmoot als je het aantal nieuwe besmettingen terugrekent per 100.000 inwoners. Op bovenstaand kaartje is immers duidelijk te zien dat de meeste besmettingen per 100.000 inwoners in Noord Limburg voorkomen en wel in de gemeenten X, Y en Z.

Hoe ontwikkelt het aantal corona-gerelateerde ziekenhuisopnamen zich in Limburg? En hoe scoort Maastricht ten opzicht van andere gemeenten in Limburg?

Aantal corona-gerelateerde ziekenhuisopnamen in Limburg »
Aantal corona-gerelateerde ziekenhuisopnamen per gemeente in Limburg »

Hoe ontwikkelt de mortaliteitsratio van corona zich in de provincie Limburg?

Het mortaliteitsratio (oversterfte) is het aantal extra mensen dat is overleden in vergelijking met het gemiddelde van een eerdere periode. Het RIVM monitort de oversterfte sinds de griepepidemie van 2009 op basis van gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Het mortaliteitsratio coronapatiënten in Limburg »

Hoe staat het met de vaccinatiegraad in Maastricht ten opzichte van andere steden?

Helaas is er op dit moment nog geen data van de vaccinatiegraad per stad, regio of provincie. Zodra deze data beschikbaar is zullen we die via SearchData ontsluiten. Het laagste niveau waarop de vaccinatiegraad op dit moment beschikbaar is, is per land in Europa »

ValueCare.nl